Islamic Widget

Seorang lelaki bertanya kepada Rasulullah s.a.w: “apakah (amalan) islam yang terbaik?” Nabi berkata: “Engkau memberi makan & memberi salam kepada orang yang engkau kenali dan kepada orang yang engkau tidak kenali.”

(Hadis Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

Hajat di hati nak masuk USM  

Posted by: izz@h_khazali

Hmmm....begitulah asalnya....bercita2 nk msuk USM...tp terbalik plak jd MSU...
Ape nak buat mungkin MSU lbih baik utk aku...huhu

Yg terbaik x selalunya baik utk kita, mungkin kita akan dpt yg lebih baik...∩__∩
Kat cni bkn nk crita psal MSU....tp nk crita mcmna aku survive kt MSU ni...
X banyak pn nk crita...skit je...walaupn byk sbnrnya benda nk kongsi.

Apa yg berlaku kt aku msa awl2 keberadaan ku kat sni ialah kne curi beg = ̄ω ̄=
Antara barang penting dlm beg tu:
1.lab coat
2.notebook(asus)
3.kunci kreta
4.kunci rumah
5.wallet(tau2 lah ape ada d dlm)

Kejadian ni berlaku lpas 4mggu aku kat MSU....dkt library Msu.....adoii laaa...x sangka...tu je yg mmpu aku ckp time tu...x lma pn tggl beg dkt locker( x berkunci) sbb nk cpt n dlm 15mnit je dlm library.

Msa tu hny Allah je yg tahu mcmna persaan....mujur phone dlm pocket...hmm...kbetulan time tu ada housemate dia lah tlong temankan aku..mekasih mcbee...*^O^* muaahh ciked...hehe

Report dkt staff library pn dorg xleh nk buat apa...dorg hny mmpu trima aduan...and time bru thu yg kt ctu mmg slalu blaku kecurian....smpikn ayam kfc pn bleh hilang...kebulur sgt tuh...hmm...staff libry dh
 byk kali report dkt org atas....tp blom ada inisiatif utk elkkn benda tu...n yg pelik time tu xde cctv dkt stu...habis mcmna nk cri bukti...xleh buat apa...tp skrg alhamdulillah...dh ada cctv mungkin dh kurg kot kes curi ni. Hope so..

Antara benda nk pesan, jgn lah terleka...mungkin org perhatikn kita...kita x thu...sentisa lah berhati2...tmbh2 klo kt tmpt bru...jgn ambil mudah...^O^

Tangguh kesenangan utk capai kejayaan  

Posted by: izz@h_khazali

Bismillahirrahmannirrahim....
MasyaAllah....dh lama sgt x hupdate blog ni kan....tiba2 rsa nk tulis sesuatu....

Ada org kta, blog ni dh jd mcm tempat luah perasaan ke? Hmmm....terpulang pada org utk menilai....tp x salah kalau kita nk berkongsi sesuatu utk kepenting bersama....btol x??

Lagi pn blog ni suka2 je nk buat...nk isi masa lapang...😁 Alhamdulillah....ada msa kita tulis, xde msa kita simpankan aje...lg pn xde pn org nk bca blog ni....hehe

Ok lah...ape yg teman merepek ni...hmm
Sedar x sedar sdh 2thun dh blajar di MSU kesyangan....tggl lg 2semester utk aku tempuh...skrg tgh pening dengan research project 1....sblm ni mcm2 dlm pikiran nk buat itu ini, tp bila dh dpt supervisor....dorg dh ade project yg lebih menarik utk dikongsi 😏 Alhamdulillah dpt supervisor yg supportive...walaupun agak garang....mcm tu lah cara pembelajaran, klo xde yg push mmg x jalan 😂

Sebelum ni dalam perancangan nk buat:
1.Antimicrobial plant extraction
2.General birth
3.Antipyretic
And mcm2 lg lah...😂
Tp bla dh brada di alam nyata....
Tajuk nya blom pasti....tp yg pasti pasal 'insect repellency of plant'
Tajuk ni gabung dgn 2 subjek Entomology and biochemistry....alamak...biochemistry weh....huhu...xpe2 bak kata supervisor ku, jgn kata itu ssh ini payah kalau blom ada apa2 effort....jgn dgr kata2 negative org...just move on what've we plan...😁 caaiiiyyoookkk2 💪💪💪

Video kt bwh ni tnjuk mcmna cra mudah utk tulis literature review jom tgok smbil mcm kuaci 😜

Nk jd org berjaya kne ikut cra org bjya....tp aku x thu lah bleh berjya ke tidak hehe 😂 gurau2....tp apa pn kne yakin dgn diri....insyaAllah...Allah sentiasa bersama dgn org yg sabar....kata2 yg aku pegg sekarang ni ialah....' cubalah untuk tangguh kesenangan untuk mendapat hasil yg lumayan' 💪💪💪 ukendoit bebeh!!! 😂😄😃

jom dengo UAI ckp psal jodoh  

Posted by: izz@h_khazali




anti-lelaki kasanova????  

Posted by: izz@h_khazali

errkkkkhhhh...bencinyeeee.....
'eh ape benci2 ni? ' jgn nk benci sgt, nt t'kene kt dri sendiri blik..........'
ok.

assalamua'laikum wbt......hmmm, lme doh ambe dok update blog nih. ni tah tibe2 rase nk tulis sesuatu. sekarang jam menunjukkan 3.12am...TAK TIDO LAGI????  buat ape kome???? hehe...sebab td da tertido awal, penat gamoknye kje....

hmmm....knp ye? org lelaki ni suke berfoya-foya ke? seronok eh? nk try jd lelaki bleh? hehe...xde laa.
geram, tak suke, menyampah, hampeh....
diorang ni suke eh buat org pompuan jatuh hati, pastu patahkan hati....KEJAM yg teramat!
bukan nk tujukan kat sape2, tp kebanyakannye mcm tu kn?
knp ye?
entah.....xde jawapan...

pada yg sudah punyai keluarga, alhamdulillah....kukuhkan tali kasih sayang antara kalian dengan berpegang pada tali Allah...jangan sia2 kan kebahagian yg d bina dgn hanya satu titik noda ^^
yg belum menempuh alam p'kahwinan (macam ambe ni) ingatlah, jodoh bukan kuasa kita tp DIA. bab kawin, persahabtn, pertemuan, dlm spnjang hidup ni, sume dikatakan jodoh, x semestinya klu dah kawin tu org tu jodoh kita, mungkin bila da xde jodoh, sebaliknya berlaku...nauzubillahiminzalik..
kalau ajal plak, kita pn x tahu bila kita akan menempuhnya, mgkin esok, lusa, tulat , tungging....

ok layan lagu saujana ni kjap ye, sambil2 tu cri mood nk tdo blik (^^,)



SENYUM.......x perlu kata apa-apa...... :)  

Posted by: izz@h_khazali

SENYUM.............


 SENYUM TU KAN SEDEKAH........................

 KAN KE LAGI COMEL KALAU BOLEH SENYUM MACAM NI HAAA...............hihihi


KALAU TAK PUN MACAM NI KE?????


KALAU tak nak jugak, kene pakselah macam ni............


SENYUMLAH WALAU TERPAKSA, BIARPUN HATI MENANGIS........ :')


BYE.....SALAM WBT..

REZKI ALLAH  

Posted by: izz@h_khazali

Alhamdulillillah...
Itu saja yg dapat aku ucapkan dikala diri ini hanya hamba Allah SWT....
Rezki Allah beri memang tidak terkira. Cuma kita kadang2 alpa dan tidak sedar akan kehadirannya. Sesetengah org, untuk mendapatkan sesuatu yg diinginkan sangat mudah, Sehingga boleh dikatakan seperti bulan jatuh ke riba. Namun, sesetengahnya pula untuk mendapatkan sesuatu yg diinginkan atau perkara yg dicita2kan, sangat sukar. Bahkan pelbagai ujuan dan dugaan yg datang sepanjang perjalanan. Tapi, tidak semestinya mereka yg mudah untuk memiliki apa yg mereka inginkan tidak akan diuji....Allah Maha Adil...hanya Dia yg tahu apa yg kita perlu dan apa yg kita inginkan.

Keperluan dan Keinginan adalah berbeza. Jadi, sepatutnya tiada istilah 'Cemburu' terhadap org lain ada dalam kamus hidup kita ^_^...Allah yg mencipta kita. Jadi Allah sja yg tahu apa yg baik atau buruk untuk kita. Jangan terlalu gembira bila diri dilimpahkan nikmat dunia yg banyak, kerana itu adalah ujian dari Allah...Jangan pula terlalu sedih jika diri sering dilanda musibah, kerana kelak Allah akan bahagiakan hatimu...Kita akan merasakan lebih nikmat jika diuji terlebih dahulu sebelum mendapatkan apa yg kita inginkan.

Subhanallah....Alhamdulillah...Allahuakbar....

[p/s: teman nak crite yg teman da dapat kje sbagi radiographer....^_^....tp kt klinik je la, rasanya xtahu la lpas ni mcmne plak cabaran yg bakal ku tempuh...huhu...wish me all the best k ;)]

LAYAN JIWANG KJAP...NGEEE...^___________^  

Posted by: izz@h_khazali

There was an error in this gadget
Related Posts with Thumbnails

Search This Blog